Diensten _ Finance1.jpg
icon-eur.svg

Financieringen

Banken en financiële instellingen zijn terughoudend met het verstrekken van groei- of acquisitiefinancieringen. Daarnaast worden deze financieringen steeds vaker getoetst aan bancaire ratingmodellen.

Dit betekent dat er hogere eisen worden gesteld aan de debiteur en aan de financieringscapaciteit. Deskundige ondersteuning bij het bepalen van de financieringsstructuur kan dan de doorslaggevende randvoorwaarde zijn.

Onze professionals brengen mogelijke financieringsoplossingen in kaart en helpen je met het aantrekken van de benodigde financiering.

Artboard – 8.jpg

Herstructurering & Recovery

Als een organisatie aanhoudend financiële problemen heeft kan de levensvatbaarheid in gevaar komen. Dit wordt versterkt als klanten ontevreden zijn en/of medewerkers passie en plezier missen in hun werk. Snel handelen om de schade te beperken is dan noodzakelijk.

Ons herstelplan is vaak niet alleen gebaseerd op het verlagen van kosten maar ook op het verhogen van de omzet. Zo moet de strategie van de organisatie scherp genoeg geformuleerd en toekomstigbestendig zijn en moet inzicht worden verkregen in klanten en processen om effectief te kunnen bijsturen. 

De organisatie moet bereid zijn zichzelf continue te willen verbeteren en de resultaten te borgen. Alleen zo creëren we samen een herstelplan met een oplossingsrichting dat vertrouwen geeft aan banken, belastingdienst en andere schuldeisers.

Artboard – 9.jpg

Waardebepaling

Samen met jouw team werk je hard in en aan de onderneming. Toch vraag je je wellicht steeds vaker af wat jouw bedrijf echt waard is.

Misschien omdat je de onderneming wilt verkopen of omdat sprake is van een familiebedrijf en er wordt nagedacht over bedrijfsopvolging. Of er is sprake van een juridisch geschil of een fiscale kwestie waarbij het noodzakelijk is dat de onderneming wordt gewaardeerd. 

Belangrijk is dat de waardering objectief en transparant is.Wij bepalen aan de hand van evidence based rekenmodellen de financiele en operationele value drivers binnen het bedrijf. Deze value drivers bepalen in grote mate de marktwaarde van jouw onderneming.

kern corporate finance (1).jpeg

Due Diligence

Een bedrijf kopen kan helpen jouw onderneming te laten groeien. Dit kan zijn omdat je bepaalde technologieën, kennis of faciliteiten niet in huis hebt of het onderdeel is van een uitgedachte buy & build strategie.

Een buy & build strategie betekent het overnemen van een andere onderneming om deze vervolgens te incorporeren in de eigen onderneming. 

Doel van het due diligence onderzoek is om alle financiële en operationele risico’s haarscherp in beeld te krijgen, zodat na de overname de samenvoeging van alle commerciele, financiele en operationele applicaties probleemloos verloopt.

kern corporate finance 2 (1).jpeg

Aan- of verkoop onderneming

Sparringspartner nodig bij een aan- of verkoop? KERN levert maatwerk begeleiding tijdens het proces door je te wijzen op mogelijke valkuilen, risico's en opportunities.

Het doel is om het overname proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. We geven een indicatieve waardering en indicatieve bieding, doen een Due Diligence-onderzoek, maken een financieringsprognose voor de bank en kunnen aanschuiven aan de onderhandelingstafel.

Zorgvuldigheid en betrouwbaarheid staan daarbij centraal. Dit doen we met het doel om voor jou een succesvolle maar vooral duurzame transactie af te ronden.